Op deze pagina hebben wij al onze lampen voor in de werk- of de studeerkamer op een rijtje gezet. Zo heeft u de keuze uit een groot aantal armaturen in verschillende stijlen en voor allerlei toepassingen, zodat u altijd een lamp vindt die aan uw wensen voldoet. En voor 23:59 besteld? Dan ontvangt u uw nieuwe werkkamer verlichting morgen al in huis.
Werkkamer verlichting: ons assortiment
Er zijn drie verschillende soorten verlichting die u voor uw werkkamer of studeerkamer kunt gebruiken: basisverlichting, functionele verlichting en accentverlichting. En wat de toepassing ook is, in onze webshop vindt u altijd een ruim aanbod aan lampen.
Basisverlichting voor werkkamers
In bijna iedere ruimte in huis is de basisverlichting het belangrijkste. Dit is het licht dat u namelijk direct aanzet als u de kamer betreedt en dat dus geschikt moet zijn om de gehele ruimte te verlichten. Basisverlichting vindt u dan ook vaak aan het plafond, bijvoorbeeld in de vorm van plafonnières, plafondspots, opbouwspots of inbouwspots. Van al deze lampsoorten is de inbouwspot de minst opvallende. Deze bouwt u namelijk in in het plafond en neemt dus weinig tot geen extra ruimte in beslag. Door de vaak kantelbare lichtbron kunt u de inbouwspot bovendien ook gebruiken voor het verlichten van uw gehele werk- of studeerkamer.
Ook de plafond- en opbouwspots zijn over het algemeen voorzien van kantelbare lichtbronnen. U kunt kiezen voor een variant met ruimte voor één, twee, drie of vier lampen, in een moderne of klassieke stijl en in allerlei verschillende kleuren. Doordat deze lampen op het plafond gemonteerd worden zijn ze iets minder subtiel dan de inbouwvariant, maar daarentegen zijn ze wel voor ieder plafond geschikt. Hierbij hoeft u namelijk geen rekening te houden met de inbouwdiepte.
Tot slot zijn er plafonnières in een moderne ronde vorm die soms al een geïntegreerde lichtbron hebben en soms nog van een geschikte E27 led lamp voorzien moeten worden. De lampen hebben over het algemeen een gelijkmatige en egale lichtverspreiding en kunnen dus perfect dienstdoen als basisverlichting in de werk- of studeerkamer. Bekijk al onze verschillende varianten om er altijd eentje uit te kiezen die bij uw interieur past.
Functionele verlichting voor werkkamers
Functionele verlichting is vooral bedoeld om het uitvoeren van een bepaalde taak mogelijk te maken. Zo kunt u hierbij denken aan de bureaulamp, die het makkelijker maakt om te studeren of te werken aan een bureau. Wij verkopen verschillende varianten, bijvoorbeeld met een geïntegreerde telefoonoplader of ventilator, om te zorgen dat alle werkzaamheden gewoon uitgevoerd kunnen worden, ook als het buiten donker is.
Ook vloerlampen kunnen dienstdoen als functionele verlichting, bijvoorbeeld als u ze in een leeshoek of naast uw bureau plaatst. Bovendien zijn onze vloerlampen door hun bijzondere designs ook nog eens een echte toevoeging aan het interieur van de werkkamer.
Accentverlichting voor werkkamers
Tot slot kan ook accentverlichting van belang zijn in uw werkkamer. Dan gebruikt u lampen om bepaalde onderdelen van het interieur uit te lichten, zoals een schilderij. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld opbouwspots, inbouwspots of wandlampen. Door de vaak kantelbare lichtbronnen kunt u er hiermee voor zorgen dat de lichtstraal precies op de juiste plek schijnt.
Hoe kies ik een geschikte werkkamer lamp?
Juiste verlichting op de werkplek is ontzettend belangrijk. Daarom zijn er een aantal factoren waar u rekening mee moet houden:
Kleurtemperatuur
Verlichting oefent een grote invloed uit op de concentratie en de productiviteit en kan er zelfs voor zorgen dat de werkprestaties verbeteren of verslechteren. Het beste is om te werken met daglicht, maar dit is natuurlijk niet altijd mogelijk. In plaats daarvan kunt u ook kiezen voor koud witte verlichting (4.000K tot 6.500K). Waar warm witte verlichting namelijk zorgt voor een ontspannen en relaxed gevoel (voornamelijk doordat er dankzij deze lichtkleur melatonine wordt aangemaakt, een slaaphormoon) is koud wit licht bewezen goed voor de focus en zorgt dit ervoor dat u zich langdurig kunt blijven concentreren. Ga dus voor een energiek gevoel, of u nu een armatuur koopt met geïntegreerde lichtbron of zelf een geschikte led lamp gaat uitkiezen.
Lichtopbrengst
Een ander factor om naar te kijken is de lichtopbrengst (of het lumenaantal). Wanneer de lichtopbrengst namelijk te laag is kunt u uw werkzaamheden niet goed uitvoeren. Let er wel op dat de lichtopbrengst ook weer niet te hoog moet zijn, zeker als er sprake is van beeldschermwerk. Lichtweerkaatsing kan dan immers voor problemen aan de ogen zorgen. Probeer daarom sowieso te voorkomen dat het licht in uw beeldscherm weerkaatst.
We raden u verder aan om in de werkkamer te gaan voor lampen met een (gezamenlijke) opbrengst van tenminste 500 lux. Let op: Lux is een andere eenheid dan lumen! Hierbij geldt namelijk: 1 lux is 1 lumen per vierkante meter. Is de werkkamer dus 8m²? Dan heeft u in principe 4.000 lumen nodig (500 x 8).
En wilt u tijdens uw werkzaamheden tussen verschillende lichtsterktes kunnen wisselen? Ga dan voor dimbare verlichting. In combinatie met een led dimmer kunt u dan te allen tijde de helderheid aanpassen. Zo creëert u altijd de juiste sfeer in uw thuiskantoor.