123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Led TL buizen

Led TL buizen goedkoop bestellen

Bestel op deze pagina voordelig nieuwe led TL buizen. U vindt hier een led TL buis met de lengtes 60, 90, 120 en 150 cm. Ook kunt u hier terecht voor een led TL buis met sensor of voor aanbiedingen. Ideaal voor als u er meerdere nodig heeft. Vandaag besteld, is morgen in huis.
 

Grote aantallen nodig?
Vraag vrijblijvend een offerte aan.
1 - 0 van 0

Led TL buizen met laagsteprijsgarantie kopen

Op deze pagina vindt u led TL buizen in verschillende lengtes. Elke lengte beschikt weer over andere lichtopbrengsten en is weer geschikt voor andere soort ruimtes. Lees hieronder onder andere meer over led TL buizen in het algemeen, de voor- en nadelen, welke lengtes geschikt zijn voor welke ruimtes of navigeer hierboven direct naar de groep buizen die u zoekt.

De voordelen en nadelen van een led TL buis

Led TL buizen zijn een goede vervanger van de ouderwetse TL buizen. Zo brengt het gebruik meerdere voordelen met zich mee. Een paar van deze voordelen zijn:

  • Led TL buizen verbruiken minder energie dan een ouderwetse TL buis. Hierdoor bespaart u dus geld.
  • Led TL buizen hebben een langere levensduur dan traditionele TL buizen. De oude buizen gaan vaak gemiddeld 10.000 branduren mee. Op basis van 8 branduren per dag, staat dit gelijk aan bijna 3,5 jaar. De levensduur van onze led TL buizen gaan tussen de 15.000 en 75.000 branduren mee. Op basis van 8 branduren per dag, staat dit gelijk aan ongeveer 5 tot bijna 25 jaar.
  • Ouderwetse TL buizen kunnen knipperen. Led TL buizen verspreiden geen flikkerend licht.
  • Led TL buizen hebben dezelfde lengte en fitting als ouderwetse TL buizen. Hierdoor kunnen oude buizen 1 op 1 vervangen worden door led buizen.
  • Led buizen gaan direct aan. De opstarttijd van een oude TL buis duurt langer.
  • Led TL buizen kunnen goed tegen koud, ouderwetse TL buizen niet.

Het gebruiken van een led TL buis, of buizen, brengen dus meerdere voordelen met zich mee. Uiteindelijk is het belangrijk dat dit soort verlichting duurzaam is en beter voor uw portemonnee. Toch beschikken led TL buizen ook over nadelen, zoals:

  • Ondanks dat een led buis goed tegen de kou kan, kan het niet goed tegen warmte.
  • Led buizen zijn duurder in aanschaf dan ouderwetse TL buizen. Maar dit heeft u met een paar jaar weer terugverdiend.

Ondanks de nadelen zijn er toch meer voordelen wanneer u een led TL buis gebruikt in plaats van een ouderwetse buis. Wacht daarom niet langer en koop snel nieuwe verlichting.

Zo kiest u de juiste led TL buis

Er zijn een aantal dingen waar u op kunt/moet letten wanneer u een led TL buis kiest. Hieronder hebben we deze voor u opgeschreven.

Fitting

Allereerst is het belangrijk om te weten welke fitting u nodig heeft. Bij ons vindt u de fittingen T8 (G13) en T5 (G5). T8 (G13) is het meest voorkomende formaat. Bij een T8 buis staan de pinnetjes aan het uiteinde van de buis 13 mm uit elkaar en bij een T5 buis staan ze 5 mm uit elkaar. Daarnaast is een T5 led TL buis iets dunner.

Lengte

Daarnaast is de lengte van de buis erg belangrijk. Dit is ook afhankelijk van hoe groot de ruimte is. U kunt op deze pagina kiezen uit een led TL buis van 60, 90, 120 of 150 cm. Buizen van 60 en 90 cm passen beter bij kleine tot middelgrote ruimtes, zoals garages, schuren, zolders en klaslokalen. Buizen van 120 of 150 cm passen beter bij middelgroot tot grotere ruimtes, zoals klaslokalen, kantoren, magazijnen en werkplaatsen.

Kleurtemperatuur

De kleurtemperatuur is erg bepalend voor de sfeer in een ruimte en dus zeer belangrijk. U kunt in ons assortiment gaan voor de kleurtemperaturen 3000K, 4000K, 6500K en instelbaar 3000-4000-6500K. 3000K staat gelijk aan warm wit licht en is vaak wat meer gelig/oranje licht. Dit kan gebruikt worden voor in bijvoorbeeld de keuken, kledingkast en zolder. Dit soort licht is geschikt voor ruimtes waar warm licht voldoende is en dus geen natuurlijk licht nodig is.

 

4000K is ook wel helder wit licht en oogt natuurlijk. Dit soort licht wordt veel gebruikt op plekken zoals kantoren, klaslokalen, schuren en magazijnen. Dit zijn plekken waarin gewerkt moet worden en concentratie belangrijk is.

 

6500K is koud wit licht en is bijna blauwachtig. Dit is praktisch licht en geschikt voor ruimtes waarin zeer duidelijk licht nodig is. Denk aan ruimtes zoals een magazijn, medische ruimte zoals een laboratorium en een werkplaats.

Wattage

Hoe hoger het Wattage, hoe hoger het energieverbruik. Dit geeft dus aan hoe energiezuinig een led TL buis is. De lumen per Watt verhouding geeft aan hoe energie-efficiënt een led TL buis is. Om erachter te komen hoeveel u zou kunnen besparen met led TL buizen, kunt u gebruikmaken van de besparingscalculator.

Zo vervangt u een TL buis door een led TL buis

Het vervangen van een ouderwetse TL buis door een led TL buis is vrij snel en eenvoudig gedaan. Hieronder hebben we de stappen voor u opgeschreven voor een armatuur met of zonder starter.

Een led TL buis in een armatuur met starter

Het vervangen van een led buis in een armatuur met starter gaat als volgt:

  1. Zorg er allereerst voor dat de stroom uitgeschakeld is.
  2. Verwijder daarna de ‘deksel’ van de armatuur en haal de oude TL buis eruit door deze te kantelen/draaien.
  3. Haal vervolgens de oude starter uit de armatuur en vervang deze door een led/dummy starter.
  4. Plaats daarna de nieuwe led TL buis net zoals de oude buis in de armatuur.

Zo simpel is het. Indien u een armatuur zonder starter heeft, raden we u aan onderstaande stappen te nemen.

Led buis in armatuur zonder starter

Het kan zo zijn dat u een led buis in een armatuur zonder starter heeft. In dat geval kunt u onderstaande stappen ondernemen:

  1. Zorg ervoor dat de stroom uitgeschakeld is.
  2. Verwijder vervolgens de oude TL buis door deze voorzichtig te draaien/kantelen.
  3. Indien aanwezig kunt u de starter ook uit de armatuur halen.
  4. Maak/schroef de armatuur open en vind het voorschakelapparaat (VSA). Dit is vaak een blokje waar VSA/Ballast op staat.
  5. Knip dan de draden naar de VSA door.
  6. Verbind daarna beide draden aan elkaar door middel van bijvoorbeeld een lasklem, zodat u van 2 draden, 1 draad maakt.
  7. Dan dient u deze draad te verbinden met de N (neutral) draad uit de armatuur.
  8. Als u dat gedaan heeft, kunt u de nieuwe led TL buis in de armatuur plaatsen. Zorg hierbij er wel voor dat u de input zijde aan de kant plaatst waar de draden zitten.
  9. Schakel de stroom weer in en geniet van uw led verlichting.
​​​​

Dit zijn iets meer stappen dan het installeren van een led TL buis met starter, maar het zijn wel kleine stappen. De installatie duurt dus niet heel lang. Mocht u er toch niet uitkomen, kunt u altijd contact met ons opnemen.

Toepassingen van een led TL buis

Er zijn een hoop verschillende toepassingen voor een led TL buis. Dit is ook afhankelijk van de lengte van zo’n buis. In onderstaand tabel ziet u de lengtes in ons assortiment staan met bijbehorende geschikte ruimtes.
 

Lengte Geschikte toepassingen
Led TL buis 60 cm Kledingkast, schuur, gangkast, keuken
Led TL buis 90 cm Keuken, zolder, schuur, garage
Led TL buis 120 cm Kantoren, winkels, magazijnen, opslagboxen
Led TL buis 150 cm Magazijnen, werkplaatsen, klaslokalen, kantoren


Over het algemeen zijn led TL buizen van 60 cm geschikt voor kleinere ruimtes. Buizen van 90 cm zijn geschikt voor klein tot middelgrote ruimtes. Led buizen van 120 cm zijn goed te gebruiken voor middelgrote ruimtes en TL buizen van 150 cm zijn ideaal voor middelgrote tot grote ruimtes. Over het algemeen is geldt: hoe langer de led TL buis, hoe hoger de lichtopbrengst

Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Heeft een led TL buis een starter nodig?

Bij een led TL buis heeft u geen starter nodig. Wel is het nodig als uw oude TL armatuur een starter heeft, deze te vervangen door een led dummy starter. Deze doet in principe niets, behalve het doorlinken van de draden. Anders werkt de lamp niet.

Kan een led TL buis in een gewoon armatuur?

Ja, dit kan. Bij het plaatsen van uw led TL buis dient u wel rekening te houden met de eventuele starter en voorschakelapparaat (de ballast). Raadpleeg uw meegeleverde handleiding voor het installeren van de led buis.

Kan ik een TL buis vervangen door een led TL buis?

Ja, dit is mogelijk. Deze kunnen 1 op 1 vervangen worden in het bestaande armatuur, mits deze dezelfde lengte hebben. In sommige gevallen loont het om het voorschakelapparaat te verwijderen. Bij het vervangen van uw TL buis door een led buis, raden we u aan de handleiding te raadplegen.
 

Heeft u na het lezen van deze tekst nog vragen over ons assortiment led TL buizen of komt u ergens niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder.