123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Hoe werkt het nieuwe energielabel?

123led helpcentrum: Hoe werkt het nieuwe energielabel?

Waarom een nieuw energielabel bij led verlichting?

De oude en de nieuwe energielabels verschillen niet alleen in de benaming van de labels. Er is een praktische reden dat er bij lampen gebruik wordt gemaakt van nieuwe labels. Lampen zijn namelijk steeds energiezuiniger geworden, en door de introductie van led lampen worden de lagere klasseringen (labels) bijna niet meer gebruikt. Met andere woorden: alle moderne led lampen zijn energie-efficiënt. Dit betekent dat om nog onderscheid te maken tussen de energie-efficiëntie en zuinigheid van lampen er een nieuw label nodig is dat hogere klasseringen bevat.

Nieuw versus oud energielabel


Zo krijgt een lamp die een energie-efficiëntie heeft van 140 lumen per watt in de oude situatie energielabel A++. Maar een lamp met een energie-efficiëntie van 200 lumen per watt zou dit label ook krijgen, terwijl deze toch bijna twee keer zo energiezuinig is. In de nieuwe situatie krijgt deze eerste lamp (140 lm/w) energielabel D en de tweede lamp (200 lm/w) energielabel A. Zo kunt u ook bij de modernste led lampen nog steeds zien welke energiezuiniger is.

Dit betekent ook dat een lagere klassering op een nieuw label niet betekent dat een lamp opeens minder energiezuinig is. Het label heeft geen invloed op de energiezuinigheid van een product, alleen op de manier waarop dit wordt getoond.

Wilt u meer lezen over het nieuwe energielabel? Bekijk dan onze blog: Alles over het nieuwe energielabel.

Zoekt u iets anders? Mogelijk ook interessant: