123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Welk effect met welke lampcoating?

123led helpcentrum: Welk effect met welke lampcoating?

Verschillende soorten coatings

Led lampen kunnen op diverse vlakken van elkaar verschillen, waaronder coatings. Een coating zorgt niet alleen voor een ander uiterlijk van de lamp, het kan in sommige gevallen ook bijdragen aan het lichtbeeld. Hieronder leest u meer over deze verschillende soorten coatings.

Welke coatings zijn er?

Helder, mat, melk, goud, titanium, smokey, gekleurd en kopspiegel lampen zijn de meest voorkomende varianten als het gaat om de afwerking van een led lamp. Per type geven wij hieronder een korte toelichting van het nut en het effect van deze coatings.
 
Helder Mat Goud Titanium
Smokey Gekleurd Kopspiegel

Led lamp met helder glas

Een led lamp met helder glas laat al het licht door en zorgt zo voor fel licht. De filament draden zijn hierdoor goed zichtbaar. Dit type lamp oogt fris en modern en is ideaal om te gebruiken als basisverlichting in een ruimte. Deze led lampen zijn echter minder prettig aan de ogen wanneer u direct in de lamp kijkt en daarom ziet u deze lampen niet vaak terug in open armaturen waarbij de lamp direct in het oog schijnt. Dankzij het felle licht is het wel zeer geschikt in bijvoorbeeld een bureaulamp.

Led lamp met mat glas

Mat-, satijn- of frostglas zijn termen die horen bij een led lamp waar u niet doorheen kunt kijken. Deze lampen zorgen voor een diffuus lichtbeeld en zorgen dus voor minder helder licht. Bij matte led lampen is het filament draad niet zichtbaar. Led lampen met een matte afwerking zijn daarom ideaal voor open armaturen.

Melkglas

Melkglas of satijnglas zijn termen die horen bij een (matte) led lamp waar u niet doorheen kunt kijken. Deze lampen zorgen dus ook voor minder helder licht. Deze zijn daarom ideaal voor armaturen waar u de lamp direct kunt zien. Bovendien ziet u krassen minder snel op dit type lamp.

Led lamp met een gouden coating

Een led lamp met een goud- of amberkleurige afwerking geeft de lamp een vintage uitstraling. Dit past in een open armatuur goed bij een klassiek, retro of romantisch interieur. Vaak zijn de filament draden bij goud gecoate lampen goed zichtbaar. Dit geeft de lamp, zowel aan als uit, een unieke look. De gouden coating van de lamp zorgt subtiel voor een warmere lichtkleur en dit maakt de verlichting erg sfeervol.

Led lamp met een titanium coating

Led lampen met een titanium coating trekt direct de aandacht. De grijskleurige afwerking geeft de led lamp een industriële look. Samen met de zichtbare filament draden zorgt dit voor een stoere uitstraling en geeft het een modern interieur direct meer sfeer. Dit type lamp is ideaal om te gebruiken in een open armatuur. De titanium gecoate led lampen zorgen voor een warme lichtkleur.

Led lamp met een smokey coating

Led lampen met een smokey coating zijn zeer geschikt als decoratie. De grijskleurige coating geeft de led lamp een smokey lichtbeeld. Samen met het zichtbare kooldraad filament zorgt dit voor een uitstraling geschikt voor een modern interieur. De lamp is ideaal om te gebruiken in een open armatuur. Bovendien zorgt de coating voor een warmere lichtkleur.

Led lamp met kopspiegel

De naam zegt het al, hier heeft alleen de kop van de led lamp een speciale afwerking. Een soort spiegelende laag waardoor het licht alleen naar de zijkanten wordt verspreid. Bij armaturen waar u recht in de lichtbron kijkt, komt dit type lamp goed van pas. Een led lamp met deze afwerking is verkrijgbaar in meerdere kleuren, onder andere in grijs en goud.

Zoekt u iets anders? Mogelijk ook interessant: