123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Netverlichting ophangen

123led helpcentrum: Meest voorkomende kerstverlichting problemen
Netverlichting kunt u gebruiken op/over verschillende oppervlaktes. Hieronder maken wij onderscheid tussen twee manieren waarop netverlichting gebruikt kan worden. U kunt zelf kiezen welke voor u het meeste van toepassing is.

Netverlichting draperen over een oppervlakte

Het verlichten van een kerstboom, struik, heg en meer doet u eenvoudig door het net hier overheen te draperen. U kunt dit het beste samen met iemand doen om te voorkomen dat de netverlichting in de knoop raakt. Hieronder leggen wij uit hoe u dit efficiënt en makkelijk kunt aanpakken.

  1. Haal de netverlichting voorzichtig uit de verpakking in de buurt van het oppervlak dat u wilt verlichten. Dit kunt u doen door dat iemand de verlichting vasthoudt en op de grond uitspreid terwijl de ander steeds een gedeelte uit de doos haalt.
  2. Pak samen het lichtnet en plaats deze over het oppervlak dat u wilt verlichten. Doet u het alleen? Pak dan één kant van het lichtnet en sleep deze voorzichtig over het oppervlak dat u wilt verlichten. Het kan zijn dat lampjes vast blijven zitten aan bijvoorbeeld takjes. Let hier goed op en maak deze los voordat u verder trekt.
  3. U heeft nu de mogelijkheid om het net weg te werken en de lichtjes op hun plek te leggen. Natuurlijk kunt u het net ook laten hangen.
  4. Steek de stekker in het stopcontact en geniet van uw lichtjes.

Netverlichting ophangen

U kunt netverlichting ook ophangen aan de muur of uw gevel. Hiervoor heeft u wel een ophangsysteem nodig. Wij raden het gebruiken van zuignappen aan. Deze zijn ideaal voor lichtgewicht verlichting, kunt u makkelijk en probleemloos verwijderen na gebruik en zijn amper zichtbaar. Maar hoeveel zuignappen heeft u precies nodig?
 
             Afmeting          Aantal zuignappen
90 x 50 cm 4-6 zuignappen
120 x 60 cm 6-8 zuignappen
150 x 130 cm 10-12 zuignappen
200 x 140 cm 12-16 zuignappen
300 x 300 cm 18-20 zuignappen

Het installeren van netverlichting met zuignappen doet u als volgt:
  1. Maak het oppervlak waar u de zuignappen wilt ophangen goed schoon en droog.
  2. Maak de zuignap vochtig en plak deze aan de muur.
  3. Wrijf luchtbelletjes weg.
  4. Hang de rest van de zuignappen op. Plaats de zuignappen tussen de 15 en 25 cm uit elkaar. Doe dit op dezelfde manier als in stap 1 t/m 3.
  5. Hang de verlichting aan de haakjes van de zuignappen of klip deze aan de klipjes van de zuignappen.
  6. Steek de stekker in het stopcontact en geniet van uw lichtjes.

Het opruimen van netverlichting

Het opruimen van uw netverlichting is cruciaal als u deze het jaar er op zonder verstrengelingen weer tevoorschijn wilt halen. Wij raden daarom aan om het als volgt aan te pakken, om het uzelf het jaar er op zo makkelijk mogelijk te maken:
  1. Haal de verlichting uit het stopcontact.
  2. Til de netverlichting van het oppervlak en leg deze uitgespreid op de grond.
  3. Zorg dat alle verstrengelingen uit het net zijn gehaald.
  4. Vouw vervolgens het net op. Doe dit door het net steeds in door de helft te vouwen totdat deze weer in de originele doos past. Heeft u deze doos niet? Maak dan gebruik van een luchtdichte en waterdichte doos.
  5. Plaats de verlichting voorzichtig in de doos en berg deze op. Doe dit op een droge plek en een plek die niet te warm wordt.
Door het goed opruimen van uw netverlichting verlengt u de levensduur en geniet u vele jaren van deze verlichting.

Het kopen van netverlichting

Bent u op zoek naar netverlichting? Dit vindt u voordelig op onze website. Daarnaast vindt u bij ons verlengsnoeren, stekkerdozen en ook buitenstopcontacten, zodat u uw netverlichting altijd kunt ophangen en aansluiten op stroom. Als u vandaag nog besteld, ontvangt u uw netverlichting morgen al in huis.

Zoekt u iets anders? Mogelijk ook interessant: