123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Kerstkrans ophangen

123led helpcentrum: Meest voorkomende kerstverlichting problemen
Een kerstkrans is een klassieke kerstdecoratie waarmee uw huis direct klaar is voor de feestdagen. Zo’n krans oogt heel mooi, maar hoe kunt u deze nu het beste ophangen? Wij leggen dit voor u uit op deze pagina van het helpcentrum.

Benodigdheden voor het ophangen van een kerstkrans aan een deur

Als u een kerstkrans wilt ophangen heeft u het volgende nodig: een kerstkrans en iets waar u deze aan kunt ophangen. Bij het kiezen van het juiste ophangsysteem is het verstandig om rekening te houden met het gewicht van uw kerstkrans en of uw kerstkrans verlichting heeft. Hieronder lichten wij wat bekende ophangsystemen toe, zodat u de beste kunt uitkiezen voor uw kerstkrans:
  • Touw of lint: een zeer klassieke manier om een kerstkrans op te hangen is met behulp van een touwtje of lint. Hiervoor is het vaak wel nodig om iets aan de deur te monteren waar u dit aan kunt vastbinden. Met een touwtje of lint kunt u zelfs zeer zware kerstkransen aan de deur ophangen.
  • Zuignap: deze zuignappen voor kerstdecoratie zijn voorzien van een haak waar de kerstkrans aan opgehangen kan worden. Zuignappen beschadigen het oppervlak waar het aan wordt geplakt niet. De draagkracht van een zuignap ligt vaak tussen de 500 gram en 3 kilo.
  • Zelfklevende haak: deze kunt u eenvoudig gebruiken op stofvrije en vetvrije oppervlaktes. Dit haakje kunt u na gebruik ook weer van het oppervlak verwijderen. Deze haken kunnen vaak tussen de 200 gram en 2 kilo houden.
  • Kranshanger: een kranshanger is een hanger die u aan de deur hangt en waar u vervolgens de krans aan hangt. Deze ziet er zeer stijlvol uit, maar zijn niet geschikt voor alle deuren. Sommige deuren kunnen door zo’n hanger niet meer volledig sluiten. Meet daarom voor gebruik op of een kranshanger past door de dikte van uw deur en de ruimte tussen de deur en de deurframe te meten. Vergelijk dit vervolgens met de afmetingen van de kranshanger. Kranshangers kunnen vaak tot wel 9 kilo houden.

Let op: kerstkransen met verlichting kunnen op batterijen werken of op netstroom met behulp van een aanloopsnoer. Kransen met een aanloopsnoer moet u altijd in de buurt van een stroompunt ophangen, anders kunnen de lichtjes niet worden voorzien van stroom en werken deze dus niet.

Het ophangen van een kerstkrans met verlichting aan een deur

Hoe u de kerstkrans het beste kunt ophangen, ligt aan welk ophangsysteem u gebruikt. Hieronder leggen wij uit hoe u een kerstkrans het beste kunt ophangen op basis van de meest populaire ophangsystemen.

Tip: heeft u een kerstkrans met verlichting? Controleer dan of de kerstkrans is voorzien van batterijen of dat deze een stopcontact kan bereiken. Indien nodig kunt u gebruik maken van een stekkerblok voor buiten.

Ophangen met lint of touw

  1. Eerst moet u een plek hebben waar u het lint of touw aan kunt ophangen. Dit kunt u doen door een spijker aan de binnenkant van uw deur te slaan. U kunt er ook voor kiezen om een zuignap of zelfklevende haak te gebruiken en deze aan de binnenkant van uw deur te monteren. Deze zijn minder permanent dan een spijker, maar kunnen minder gewicht hebben.
  2. Meet hoeveel lint of touw u nodig heeft voor het ophangen van de kerstkrans. Dit doet u door het lint vanaf de plek van de spijker/zuignap/haak over de deur te hangen tot de plek waar u de kerstkrans wilt hangen. Reken vervolgens zo’n 20/30 extra centimeter voor de knopen die u moet leggen. Later kunt u het lint of de touw nog bijknippen.
  3. Bind het lint of het touwtje vast aan de bovenkant van de kerstkrans. Doe dit zo dat de krans recht hangt.
  4. Plaats de krans aan de voorkant van de deur en breng het lint over de deur naar de achterkant van de deur waar het ophangsysteem zich bevindt.
  5. Knoop het lint aan het ophangsysteem.
  6. Hang de krans recht en zorg ervoor dat het lint of de touw netjes ligt.
  7. Indien mogelijk, zet de krans aan of steek de stekker in het stopcontact.

Ophangen met een zuignap

  1. Maak de deur goed schoon en stofvrij.
  2. Maak de zuignap vochtig en plaats het op de deur.
  3. Wrijf eventuele luchtbelletjes weg.
  4. Hang de kerstkrans aan de haak.
  5. Indien mogelijk, zet de krans aan of steek het snoer in het stopcontact.
Tip: heeft u een te zware kerstkrans of wilt deze niet recht blijven hangen? Hang uw kerstkrans dan op aan 2 of 3 zuignappen voor extra stabiliteit.

Ophangen met een zelfklevende haak

  1. Maak het oppervlak schoon.
  2. Plak het plakstripje op het oppervlak en druk dit minimaal 5 seconden goed aan.
  3. Verwijder het papiertje van de plakstrip.
  4. Plak het opzetstukje of het haakje op de plakstrip en druk dit minimaal 5 seconden stevig aan.
  5. Als u in voorgaande stap het opzetstukje heeft gemonteerd, kunt u het haakje erop schuiven. Ga anders door naar stap
  6. Hang uw kerstkrans aan de haak.
  7. Indien mogelijk, zet de krans aan of steek het snoer in het stopcontact.

Ophangen met een kranshanger

  1. Hang de kranshanger aan de deur. Zorg dat de achterkant van de haak aan de binnenkant van de deur zichtbaar is. Zo weet zeker dat deze stevig hangt.
  2. Hang de kerstkrans aan de kranshanger.
  3. Indien mogelijk, zet de krans aan of steek het snoer in het stopcontact.

Tip: om zeker te zijn dat u de deur niet beschadigt, kunt u een lapje stof op de binnenkant van de haak aanbrengen.

Het ophangen van een kerstkrans op andere plekken

Kerstkransen kunt u natuurlijk ook op andere plekken ophangen. Denk hierbij aan het ophangen aan een schutting of aan het raam. Voor deze plekken kunt u ook gebruik maken van een zuignap, zelfklevende haak of lint/touw. Het maakt niet uit waar u een kerstkrans ophangt, u brengt meteen de kerstsfeer in huis.

Kerstkrans kopen

Op zoek naar uw ideale kerstkrans? Kerstkransen bestelt u voordelig op onze website. Bij ons vindt u ook verlengsnoeren, buitenstopcontacten en stekkerdozen, zodat u uw verlichte kerstkransen altijd eenvoudig kunt aansluiten op stroom. Ook vindt u hier natuurlijk diverse ophangsystemen voor het ophangen van uw kerstkrans. En als u het vandaag nog besteld, ontvangt u het morgen al in huis.

Zoekt u iets anders? Mogelijk ook interessant: