123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

IJspegelverlichting ophangen

123led helpcentrum: Meest voorkomende kerstverlichting problemen
Het installeren van ijspegelverlichting is kinderspel. Wij leggen u in dit helpcentrum artikel uit welke voorbereidingen er komen kijken bij het installeren van ijspegelverlichting en hoe u deze het beste kunt ophangen.

Voorbereidingen

Voordat u begint met het ophangen van ijspegelverlichting is het verstandig om eerst wat voorbereidingen te treffen. Zo weet u zeker dat u alles in huis heeft én alles klaar is om de verlichting op te hangen.

Gereed maken van het stroompunt

IJspegelverlichting moet worden voorzien van stroom. Bij sommige ijspegelverlichting is hier een stroompunt voor nodig waar u de stekker in kunt steken. Hiervoor kunt u een stopcontact buitenshuis gebruiken of u kunt een stekkerblok voor buiten gebruiken. Ook heeft u de mogelijkheid om dit stroompunt slim te maken door middel van een smart plug voor buiten of onze smart-adapter voor kerstverlichting 31V.

Natuurlijk is er ook ijspegelverlichting beschikbaar op batterijen. Deze ijspegelverlichting op batterij vindt u ook voordelig bij ons.

Plekken waar u ijspegelverlichting kunt ophangen

Voordat u uw ijspegelverlichting gaat ophangen, moet u de locatie bepalen. IJspegelverlichting kunt u op diverse plekken ophangen. Hieronder noemen wij wat voorbeelden ter inspiratie:
  • Onder het dak
  • Langs de ramen
  • Onder de veranda
  • Langs het tuinhekje
  • In een boog
  • In een boom

Kies het geschikte ophangsysteem

Er zijn meerdere manieren om uw ijspegelverlichting op te hangen. Zo kunt u kiezen uit de volgende ophangsystemen:
  • S-haak: deze haken zijn S-vormig. Hiermee schuift u de ene kant over bijvoorbeeld de schutting en kunt u aan de andere kant van de S de ijspegelverlichting ophangen. S-haken zijn dus ideaal voor het ophangen van verlichting aan een oppervlak waar u de haak volledig overheen kunt hangen. De meeste S-haken zijn transparant, zodat ze bijna niet opvallen.
  • Goothaak: deze goothaken zijn zo ontworpen om aan de dakgoot te hangen en om vervolgens uw ijspegelverlichting aan op te kunnen hangen. Hiermee klemt de ene kant van de haak aan de goot en aan de andere kant kunt u uw kerstverlichting ertussen klikken.
  • Zuignap: met een zuignap plaatst u ijspegelverlichting eenvoudig op diverse plekken. Zolang de zuignap aan het oppervlak blijft plakken, kunt u deze gebruiken om uw verlichting op te hangen. Denk hierbij aan ramen, deuren, spiegels en gladde muren. De zuignappen zijn voorzien van een haakje of clip waar u de verlichting aan kunt hangen.
  • Tie-wrap: deze kunnen erg handig zijn als u een frame of plek heeft waar u deze aan kunt ophangen. Deze tie-wraps zijn eenvoudig vast en ook weer los te maken, zo gebruikt u ze volgend jaar gewoon weer. Bovendien zijn deze vaak transparant, waardoor ze bijna niet opvallen.

Indien u nog geen ophangsysteem in huis heeft, kunt u ophangsystemen voor kerstverlichting voordelig kopen op onze webshop.

Het ophangen van uw ijspegelverlichting

Het ophangen van ijspegelverlichting is zeer eenvoudig. Hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe u dit het beste kunt aanpakken:
  1. Rol de kerstverlichting uit op de grond. Door de verlichting uit te rollen op de grond haalt u makkelijker de snoeren goed uit elkaar. Dit maakt het ook mogelijk - indien u gebruik maakt van koppelbare ijspegelverlichting - om deze aan elkaar te verbinden.
  2. Steek de verlichting in het stopcontact. Controleer voor u begint of uw ijspegelverlichting wel werkt. Ook tijdens het ophangen kan het verstandig zijn om het licht in het stopcontact te laten, zodat u zeker weet dat de verlichting het stopcontact kan bereiken.
  3. Hang de ijspegelverlichting op. Met de meeste haakjes en zuignappen is het makkelijker om eerst de haakjes op te hangen en vervolgens de verlichting hierin te hangen. Met tie-wraps gaat dit lastiger en is het vaak handig om de verlichting stukje voor stukje op te hangen. U kunt het beste beginnen met ophangen bij het snoer. Zo weet u zeker dat de verlichting het stopcontact kan bereiken of dat u bij de aan- en uitknop komt als u gebruik maakt van ijspegelverlichting op batterijen.

IJspegelverlichting kopen

Bent u op zoek naar verlichting? IJspegelverlichting koopt u voordelig op onze webshop. Ook vindt u bij ons kerstverlichting accessoires voor buiten zoals ophangsystemen, stekkerdozen, verlengsnoeren en meer. Alles wat u nodig heeft om uw huis te decoreren met ijspegelverlichting vindt u dus op onze website. En als u het vandaag nog besteld, ontvangt u het morgen al in huis.

Zoekt u iets anders? Mogelijk ook interessant: