123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Guirlande ophangen

123led helpcentrum: Meest voorkomende kerstverlichting problemen
Ga voor een echte klassieke kerstsfeer in huis met een guirlande langs het kozijn of voor het raam. U leest hieronder meer over hoe u deze kunt installeren en wat u hier allemaal voor nodig heeft.

Voorbereidingen

Voordat u uw guirlande kunt plaatsen, zijn er wat dingen waar u rekening mee kunt houden en voorbereidingen die u kunt treffen.

De locatie bepalen voor het plaatsen van uw guirlande

Een guirlande kunt u op diverse plekken ophangen of neerleggen. Hieronder zetten wij wat populaire locaties op een rijtje ter inspiratie:

  • Ophangen langs kozijnen
  • In de vensterbank
  • Om het balkon of veranda railing
  • Langs de muur
  • Aan het plafond
  • Maak er een kerstkrans van en hang deze op aan bijvoorbeeld uw voordeur

Klaarmaken van het stroompunt voor guirlande met verlichting

Als u weet waar u uw guirlande met verlichting wilt plaatsen, is het natuurlijk van belang dat deze een stroompunt kan bereiken. Indien dit niet direct lukt met het aanloopsnoer wat bij de guirlande zit, kunt u gebruik maken van een verlengsnoer of stekkerdoos. Indien u de guirlande buiten wilt plaatsen zijn er ook verlengsnoeren, stekkerdozen of kunt u zelfs een (extra) stopcontact voor buiten aanleggen.


Er zijn ook guirlandes die werken op batterijen. In dit geval hoeft u geen rekening te houden met een stroompunt. U hoeft simpelweg de guirlande te voorzien van batterijen en u kunt deze direct gebruiken.

Het kiezen van het ideale ophangsysteem

Voordat u uw guirlande kunt ophangen heeft u wel een ophangsysteem nodig. Voor een guirlande kunt u kiezen voor de volgende producten om deze eenvoudig op te hangen:
  • Zuignappen: met zuignappen met haakjes of clip hangt u de guirlande eenvoudig op, op verschillende plekken. Als de zuignap op het oppervlak kan blijven plakken, kunt u deze gebruiken om de guirlande aan op te hangen. Denk hierbij aan ramen, kozijnen, muren en gladde muren. Een zuignap kan vaak tot 3 kilo houden, het is daarom wel van belang dat u het gewicht goed verdeelt.
  • Spijkers en tie-wraps: dit is ideaal voor als u kozijnen wilt decoreren. Spijkers slaat u namelijk makkelijk aan de buitenranden van uw kozijn. Vervolgens kunt u tie-wraps of touwtjes binden om uw guirlande. Spijkers kunnen veel gewicht houden. Hoeveel gewicht ligt natuurlijk ook aan hoe diep u deze in het kozijn slaat.
  • Zelfklevende haken: deze kunt u makkelijk op diverse vlakke oppervlaktes gebruiken. Na gebruik verwijdert u het eenvoudig en schadevrij van het oppervlak. Sommige haken kunnen tot wel 2 kilo houden. Hierdoor is het wel belangrijk om het gewicht van de guirlande te verspreiden over meerdere haken.

Het ophangen van een guirlande

Het ophangen van een guirlande kan op verschillende manieren en dit hangt natuurlijk af van de locatie en het ophangsysteem dat u gebruikt. Daarom leggen wij voor de bovengenoemde ophangsystemen uit hoe u hiermee een guirlande kunt plaatsen.

Guirlande ophangen met zuignappen

Het ophangen van een guirlande aan zuignappen is zeer eenvoudig. Hieronder leggen wij uit hoe u dit makkelijk kunt doen:
  1. Maak het oppervlak waaraan u de zuignappen wilt vastplakken goed schoon en droog.
  2. Maak de zuignap vochtig en druk deze op het oppervlak.
  3. Wrijf eventuele luchtbelletjes weg.
  4. Plaats de volgende zuignap zo’n 30 cm verderop. Doe dit totdat u genoeg zuignappen heeft opgehangen voor uw guirlande.
  5. Idealiter wacht u zo lang mogelijk voordat u de guirlande ophangt. Zo weet u zeker dat de zuignappen stevig vastzitten.
  6. Hang de guirlande aan de haken of clip ze tussen de clipjes van de zuignappen.
  7. Als uw guirlande op stroom werkt, steek dan de stekker in het stopcontact.

Guirlande ophangen met spijkers en tie-wraps

Hang uw guirlande stevig op met behulp van spijkers en tie-wraps. Hieronder leggen wij uit hoe u dit eenvoudig kunt doen:
  1. Verzamel of koop spijkers van zo’n 2,5 tot 5 cm lang met een grote kop. Zo weet u zeker dat u deze niet volledig door uw kozijn slaat.
  2. Sla de spijkers aan de buitenkant van het kozijn in het kozijn, oftewel rondom het kozijn. Zorg dat er een afstand van circa 30 cm tussen de spijkers zit.
  3. Maak tie-wraps vast aan de guirlande (touwtjes kunnen ook). Voor minder zichtbaarheid van het ophangsysteem gebruikt u speciale kerstdecoratie tie-wraps, deze zijn transparant en kunt u makkelijk verwijderen en weer opnieuw gebruiken. Zorg dat de tie-wraps op 30 cm van elkaar hangen.
  4. Hang de guirlande met behulp van de tie-wraps aan de spijkers.
  5. Als uw guirlande op stroom werkt, steek dan de stekker in het stopcontact.

Tip: om de spijkergaten zo veel mogelijk te verbergen raden wij aan om de spijkers te slaan in groeven van uw kozijn. Zo valt het aanzienlijk minder op als u de spijkers verwijdert.

Guirlande ophangen met zelfklevende haken

Met zelfklevende haken maakt u het ophangen van een guirlande erg makkelijk. Hieronder leggen wij uit hoe u dit kunt doen:
  1. Maak het oppervlak schoon.
  2. Plak de plakstrip op het oppervlak en druk dit goed aan voor minimaal 5 seconden.
  3. Verwijder het papiertje van de plakstrip.
  4. Plak het opzetstukje of de haak op de plakstrip en druk dit hard aan voor minimaal 5 seconden.
  5. Als u in de voorgaande stap het opzetstukje erop heeft gezet, kunt u nu het haakje erop schuiven. Ga anders door naar stap.
  6. Herhaal dit proces voor de andere haakjes. Plaats de haakjes zo’n 20 tot 30 cm uit elkaar.
  7. Wacht zo lang mogelijk met het ophangen van de guirlande. Zo weet u zeker dat de haakjes stevig vastzitten.
  8. Hang de guirlande op door deze aan de haakjes te laten hangen of op de haakjes te laten rusten.
  9. Als uw guirlande op stroom werkt, steek dan de stekker in het stopcontact.

Guirlande kopen

Bent u op zoek naar een guirlande voor binnenshuis of buitenshuis? Deze vindt u voordelig op onze website. Bekijk hier ons brede aanbod aan guirlandes. Ook vindt u bij ons ophangsystemen die u kunt gebruiken voor het ophangen van uw guirlande. Als u een artikel vandaag besteld, ontvangt u het morgen al in huis.

Zoekt u iets anders? Mogelijk ook interessant: