De meeste slimme lampen van Philips Hue zijn op twee verschillende manieren te installeren: met Bluetooth of met behulp van een Philips Hue Bridge. Deze verschillende systemen zorgen voor andere slimme functionaliteiten en opties.
De connectie tussen de lampen en de app komt heel eenvoudig tot stand met behulp van Bluetooth. Zo is de verbinding binnen enkele seconden gemaakt en kunt u snel met uw lampen aan de slag. Deze directe verbinding werkt wel alleen op korte afstanden van maximaal 10 meter en er zijn maar maximaal tien lampen te koppelen.
Wanneer u kiest voor deze optie heeft u uiteraard een Philips Hue-bridge nodig. Dit is een kastje dat de verbinding tussen de app en de lampen tot stand brengt én dat het geïntegreerde ZigBee-netwerk in de lampen activeert. Hiermee voegt u de lampen dus toe aan uw volledige ZigBee-systeem, zodat ze ook kunnen samenwerken met andere apparaten, bijvoorbeeld met lampen van Innr. U kunt tot vijftig lampen en twaalf accessoires verbinden aan één bridge.
De twee verschillende systemen hebben ook verschillende functionaliteiten. Zo heeft u met de bridge meer slimme opties. Hieronder een overzicht van de verschillen:
Let op: Als er een sterretje (*) achter de functionaliteit staat komt dit alleen voor bij de speciale White en Ambiance lampen of White en Color lampen.
Gebruikt u een bridge? Dan heeft u dus makkelijker de mogelijkheid om het gebruik van de lampen te automatiseren met behulp van schema’s, kunt u de lampen overal ter wereld bedienen én kunt u meer lampen en accessoires met elkaar combineren. De installatie van de Bluetooth-lampen is wel eenvoudige en sneller gedaan.
Het handige van de Philips lampen is dat deze vaak zowel met Bluetooth als met een bridge te besturen zijn. Zo kunt u altijd later nog een bridge toevoegen om meer slimme opties te ontgrendelen.