123led - Led verlichting en Led lampen - Homepage logo
123led B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787125
Fax: 0294-787126
E-mail: info@123led.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Led T5 koppelbaar

Koppelbare led TL armaturen goedkoop kopen

Koop koppelbare led TL armaturen met maat T5 van ons 123led-huismerk om eenvoudig een grote ruimte met led TL te verlichten. Bij ons vindt u een koppelbare T5 TL buis in de lengtes 30, 60, 90, 100, 120 en 150 cm en de nodige aansluitmaterialen. Maak gebruik van onderstaande filters om snel een eenvoudig de juiste led T5 TL buis met armatuur te vinden. Vandaag besteld, is morgen in huis.

 

1 - 19 van 19

Bestel led T5 koppelbaar voordelig

Op een eenvoudige wijze uw bedrijfs- of werkruimte verlichten doet u met koppelbare led T5 armaturen. Deze armaturen zijn al voorzien van een led TL buis en kunnen door middel van een koppelsnoer op elkaar worden aangesloten. Hiervoor heeft u één aansluitstekker nodig voor het voeden van meerdere lichtpunten. Deze stekker plaatst u in het stopcontact en het andere uiteinde plaatst u in de T5 armatuur. Wanneer het stopcontact te ver is of u meerdere armaturen aan elkaar wilt koppelen, kunt u gebruik maken van een verlengkabel.

 

Daarnaast vindt u op deze pagina koppelbare armaturen van ons 123led huismerk. Wij verkopen hier ook Shadowless varianten van. Dit zijn varianten die dunner en platter zijn dan de standaard T5 armaturen. Hierdoor lijken ze onze gewone led batten, alleen zijn het in dit geval koppelbare led batten. Lees hieronder meer over de TL buis T5 of bestel hierboven direct de armatuur die u zoekt.

Led T5 armaturen aan elkaar koppelen

Deze T5 led batten zijn eenvoudig te koppelen. Doordat u ze aan elkaar kunt koppelen, kunt u zo meerdere armaturen op een stopcontact aansluiten.

 

Bij een armatuur wordt altijd een koppelsnoer geleverd en beugels om de armatuur te monteren. Met deze koppelkabel kunt u het einde van één armatuur aansluiten op de koppelkabel van een andere armatuur. Dit is alles wat nodig is om twee armaturen met elkaar te verbinden. Op deze manier kunt u 50 armaturen van 30 cm koppelen, 30 armaturen van 60 cm, 25 armaturen van 90 cm, 20 armaturen van 120 cm of 10 armaturen van 150 cm. Als u meer armaturen koppelt, kan de stekker niet genoeg stroom leveren.

 

Om de armaturen op het stroomnet aan te sluiten heeft u alleen de aansluitstekker nodig. Deze wordt bij sommige armaturen meegeleverd (dit vermelden we bij het product) of kan meebesteld worden.

Welke kleurtemperaturen van een T5 TL buis zijn geschikt in een ruimte

Onze T5 led TL buizen beschikken over verschillende kleurtemperaturen, ook wel lichtkleuren genoemd. Het is goed om te weten welke kleurtemperatuur geschikt is in een ruimte, zodat u de juiste soort verlichting heeft. Op deze pagina vindt u T5 buizen met de kleurtemperaturen 3000K, 4000K en 6500K. In onderstaande tabel ziet u welke kleurtemperaturen geschikt zijn voor verschillende ruimtes.
 

Kleurtemperatuur Lichtkleur Geschikte ruimtes
3000K Warm wit Gang(kast), garage, wachtkamers
4000K Helder wit Garage, zolder, klaslokaal, keuken, schuur, kantoor
6500K Koud wit Werkplaats, laboratorium, ziekenhuis


Zoals u ziet is warm wit licht geschikt voor algemene ruimtes. Helder wit licht wordt veel gebruikt in ruimtes waar de in wordt gewerkt, zoals een kantoor, garage of klaslokaal. Koud wit licht wordt gebruikt op plekken waar men alles goed en duidelijk moet kunnen zien.

De reden dat warm wit licht geschikt is voor ruimtes zoals de gang, garage en wachtkamers, is omdat dit vaak wordt ervaren als ontspannend licht dat fijn voor de ogen is. Daarnaast wordt het in sommige situaties ook ervaren als sfeervol. Dit soort licht is dus geschikt voor ruimtes waarin praktisch of natuurlijk licht niet altijd nodig is.

 

Helder wit licht komt goed van pas bij ruimtes zoals de garage, klaslokaal, keuken en kantoor. Dit komt omdat helder wit licht natuurlijk oogt en alle kleuren er ook natuurlijk uitzien in dit licht. Dit is dus ideaal voor ruimtes waarin u goed moet kunnen zien.

 

Koud wit licht wordt veel gebruikt op bijvoorbeeld werkplaatsen, laboratoria en ziekenhuizen. Dit komt doordat u met dit licht alle details in een ruimte uitstekend kunt zien. Het is zeer praktisch en duidelijk licht.

Voordelen en nadelen van koppelbare led T5 armaturen

Het kan een verstandige keuze zijn om over te stappen naar led T5 TL armaturen met buis. Dit soort verlichting brengt namelijk een aantal belangrijke voordelen met zich mee, zoals:

  • Zeer eenvoudige installatie.
  • Bieden betere kwaliteit licht.
  • Staan direct aan bij inschakelen zonder te flikkeren bij opstarten.
  • Langere levensduur dan traditionele TL buizen. Onze T5 armaturen hebben een levensduur van 35.000 branduren. Uitgaande van een werkdag van 8 uur, gaan deze lampen 17,5 jaar mee.
  • T5 TL buizen zijn energiezuiniger.
  • Duurzamer, want ze maken geen gebruik van giftige stoffen zoals kwik.
  • Goedkoper in aanschaf dan traditionele TL buizen.

Dit zijn enkele belangrijke voordelen die u op langere termijn geld kunnen besparen. Bovendien bespaart het u ook tijd, aangezien onze koppelbare T5 led batten een stuk sneller en eenvoudiger te vervangen zijn. Toch hebben ook de led T5 TL buizen hun nadelen, namelijk:

  • Relatief veel reflectieverlies, doordat de bovenste 180 graden van de lichthoek naar het plafond gericht staat.
  • Andere lengte dan de conventionele TL verlichting, waardoor de hele TL armatuur vervangen moet worden.

Ondanks de nadelen, zijn de voordelen in de meerderheid. Wacht dus niet en bestel vandaag nog uw nieuwe led T5 TL buis en krijg het morgen al thuisbezorgd.

Dit is het verschil tussen een T5 en T8 TL buis

De T5 is de opvolger van de T8. Deze is namelijk ontwikkeld met nieuwere, zuinigere energie. Daarnaast bevatten led T5 TL buizen minder schadelijke stoffen, waardoor ze beter voor het milieu zijn.

 

Een ander voornamelijk verschil is het formaat van beide buizen. De T5 en T8 led TL buis hebben namelijk allebei andere diameters. De namen van deze buizen zijn de diameters van de buizen in inches. Zo heeft de T5 TL buis een diameter van 5/8e inch, oftewel ongeveer 1,5 cm. De T8 TL buis heeft een diameter van 8/8e inch, wat gelijk staat aan ongeveer 2,5 cm.

Een koppelbare led T5 armatuur installeren

Wanneer uw ouderwetse led T5 buis of armatuur aan vervanging toe is, is het altijd een verstandige keuze om over te stappen naar de led variant. Het kan zijn dat u nog een ouderwetse T5 armatuur heeft die helemaal vervangen moet worden. Deze installatie is vrij eenvoudig. Het gaat als volgt:

  1. Schakel de stroom uit.
  2. Schroef de ouderwetse T5 armatuur los.
  3. Pak de montagebeugels van uw nieuwe koppelbare led T5 armatuur.
  4. Bevestig deze samen met de armatuur op het plafond of aan de wand.
  5. Pak vervolgens de verbindingskabel en verbind een led T5 armatuur met een andere led T5 armatuur.
  6. Wanneer u klaar bent met het koppelen van de gewenste hoeveelheid lampen, pakt u de aansluitstekker erbij. Wanneer deze bij de T5 armatuur wordt geleverd, staat dit duidelijk omschreven in de productomschrijving. Anders dient u deze nog apart bij te bestellen.
  7. De stekker plaatst u in het stopcontact en het andere uiteinde plaatst u in de armatuur.
  8. Wilt u meerdere armaturen koppelen en/of is de afstand naar het stopcontact te groot? Bestel en gebruik dan een verlengkabel.
  9. Schakel de stroom weer in en u kunt direct genieten van uw nieuwe led T5 verlichting.

Let wel op. U kunt niet oneindig veel T5 lampen aan elkaar koppelen. Zie hieronder per lengte hoeveel armaturen u aan elkaar kunt koppelen:

  • ​​​​T5 led armatuur 30 cm: 50
  • T5 led armatuur 60 cm: 30
  • T5 led armatuur 90 cm : 25
  • T5 led armatuur 120 cm: 20
  • T5 led armatuur 150 cm: 10

De stekker kan niet genoeg stroom leveren als u meer lampen aan elkaar koppelt. Heeft u al een led T5 armatuur en hoeft u alleen de T5 TL buis te vervangen? Dat doet u zo:

  1. Schakel de stroom uit.
  2. Draai de ouderwetse T5 TL buis een kwartslag om deze los te krijgen en uit de armatuur te halen.
  3. Plaats de nieuwe led T5 buis in de armatuur en draai een kwartslag om totdat u merkt dat deze goed op zijn plek zit.
  4. Schakel de stroom weer in om direct gebruik te maken van uw nieuwe led T5 buis.

Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een T5 en T8 TL buis?

Een T5 en een T8 led TL buis hebben andere diameters. Ze danken de namen aan de diameter in inches, namelijk 5/8e inch (ongeveer 1,5 cm) voor T5 en 8/8e inch (ongeveer 2,5 cm) voor T8. De nieuwere T5 led buizen nemen hierdoor minder ruimte in waardoor de armatuur ook minder groot hoeft te zijn.

Heeft een koppelbaar led T5 armatuur een led starter nodig?

Nee, een starter is niet nodig voor het aansluiten van een koppelbaar led T5 armatuur. Bij veel van deze armaturen zit een netstroom stekker inbegrepen. In sommige gevallen kunt u deze bij het product meebestellen.

Hoelang is een koppelbaar led T5 armatuur?

In het assortiment van 123led.nl vindt u koppelbare led T5 armaturen met verschillende lengtes, namelijk van 30, 60, 90, 120 en 150 cm. Zo kunt u altijd een T5 led armatuur met laagsteprijsgarantie vinden die in uw ruimte past.

Wat is T5 led?

T5 led is de opvolger van de led T8 TL buis. De T5 TL buis heeft een dunnere behuizing en is ontwikkeld met zuinigere energie en minder schadelijke stoffen dan de T8.
 

Heeft u vragen over koppelbare led T5 armaturen? Of wilt u meer weten over ander soorten led verlichting in ons assortiment? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.